|

Wat is waxen

Wat is waxen en waarom?
Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. De wax wordt zo op de huid aangebracht dat de wax de haren omsluit. Daarna wordt de wax snel verwijderd en blijft een gladde, haarloze huid achter.
Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bovendien geven scheren en ontharingscreme ook meer irritaties aan de huid.
Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

Hoe werkt het?
Eerst zal de huid worden ontsmet. De wax wordt met spatels aangebracht en vervolgens met een snelle handbeweging van je af getrokken. Daarna een lotion die kalmeert en de lege haarzakjes laat dichttrekken en ten slotte wordt de huid verzorgt met een verzachtende lotion of gel. 

Tips
1. Laat groeien dat haar
Ook al kan ik vanaf 1mm haarlengte waxen, het beste te behalen wax-resultaat krijg je als het haar minimaal een halve centimer lang is. Dus niet scheren of trimmen.

2. Scrubben maar
Om de huid op de waxbeurt voor te bereiden is het raadzaam om enkele dagen van te voren de huid te scrubben. De dode huidcellen worden zo verwijdert en de haren worden los gescrubt waardoor het waxen makkelijker gaat. Dit geldt ook voor na de waxbehandeling, wanneer de eerste haren weer doorkomen.

Uw schoonheidsspecialiste

Nynke Hakkers