|

Steelwratjes

Wat is een fibroom?
De medische benaming van steelwratten is 'fibroma pendulans'. Een steelwratje of fibroom is een vrij klein,gesteelde rubberachtige, zachte goedaardige bindweefsel-aangroeisels op de huid. 
Voorkeursplekken van steelwratjes zijn hals, nek, romp, liezen en oksel. Meestal zijn ze huidkleurig, doch soms zijn ze wat donkerder van kleur. Gelukkig zijn ze vrij eenvoudig te verwijderen.

De oorzaak van fibromen is nog onbekend. Wel valt op dat ze vooral worden gezien in lichaamsplooien en vaker voorkomen bij mensen met overgewicht. Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze veilig verwijderd worden.

De behandeling van fibromen. 
Fibromen vrij makkelijk behandelen. De behandeling wordt uitgevoerd met een apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Dit apparaat bevat een puntige electrode die vlak boven de fibroom gehouden wordt, waardoor er een klein vonkje ontstaat tussen de electrode en het steelwratje. Hierdoor verschrompelt de fibroom. Na de behandeling zal er een donker gekleurd korstje zichtbaar zijn, dat na een aantal dagen loslaat. Hieronder zit een nieuwe roze huid, die na de behandeling zal bijkleuren. Daarna zal er niets meer aan de huid te zien zijn.
De meeste fibromen kunnen in één behandeling verwijderd worden. Bij grote fibromen zijn er mogelijk meerdere behandelingen nodig.

Starttarief € 11,50 + € 1,- per minuut

Uw schoonheidsspecialiste

Nynke Hakkers