|

Brazilian Wax

Wat is een Brazilian wax?
De Brazilian Wax is een zeer populaire behandeling met een mooi resultaat. In tegenstelling tot de klassieke Bikini Wax verwijdert men bij het uitvoeren van Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (de schaamlippen, bilnaad en rond de anus), door middel van een speciale wax, waardoor de haren met de haarwortel worden verwijderd. Daardoor blijven de haren langer weg dan bij scheren.

Male Braz of Boyzilian
Bij het ontharen van de mannelijke schaamstreek worden alle haren van de penis, scrotum, bilnaad, liezen, anus en het schaambeen nauwkeurig en professioneel verwijderd.

Waarom waxen?
Er zijn veel redenen om Brazilian Wax te overwegen. Denkt u dan aan een vakantie, een dagje naar de sauna, irritaties of ingegroeide haren na het scheren. Ook blijven de haren langer weg en komen ze dunner en zachter terug. Echter is de meest voorkomende reden simpelweg omdat het mooier en hygiënischer gevonden wordt...

Twijfel je nog? Begin dan eerst met bijvoorbeeld de ‘Bikini Wax'. Tijdens de behandeling kun je ook altijd aangeven tot waar je het haar weg wilt hebben. Zo kun je eerst eens meemaken hoe het gaat en steeds een stapje verder gaan.

Hoe vaak?
Dat is enigzins afhankelijk van je haargroei. Gemiddeld komen de haartjes na zo'n twee a drie weken weer door. Wanneer de eerste haartjes weer doorkomen zal de groei nog niet zo snel gaan. Ongeveer in de 4e week zal die toenemen. Voor het beste resultaat van de Brazialian Wax moet de behandeling om de 4 à 7 weken herhaald worden. Op deze manier went de huid aan de behandeling en komen de haren minder snel en dunner terug.

Pijn
Waxen is niet geheel pijnloos. Veel klanten hebben een rampscenario in hun hoofd wat betreft het waxen. Maar het is niet voor niets dat klanten na 6 weken getrouw weer terug komen voor de vervolgbehandeling. De wax die ik gebruik hecht alleen aan de haren en niet aan de huid. Dit zorgt ervoor dat het waxen zo prettig mogelijk  verloopt. En een paracetamol van te voren innemen wil nog wel eens helpen verzachten. Probeer de Brazilian Wax ook buiten de menstruatie te plannen. Je lichaam is dan minder gevoelig.

1ste keer? 
Natuurlijk! Iedereen die deze behandeling voor het eerst laat doen, is een tikkeltje nerveus. Maar voor mij is dit een veel uitgevoerde behandeling. Er is uiteraard wat extra tijd ingepland om je even te laten wennen aan deze niet alledaagse behandeling en er is altijd een handdoekje aanwezig op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Ik zal je zo goed mogelijk gerust stellen en voor je het weet zijn alle ontsierende haren weg en heb je wekenlang een geweldig resultaat!

brazilian 

Voorbereiding
Laat de haren groeien!!!
Zeker wanneer je voor de eerste keer komt wil je direct een zo goed mogelijk resultaat. Voorafgaand aan je Brazilian wax neem je thuis een douche. Eventueel kun je in de salon voor aanvang van de behandeling nog even gebruik maken van verfrisdoekjes.

De behandeling
Als eerste wordt de huid gedesinfecteerd. Daarna wordt een dun laagje olie aangebracht dat er voor zorgt dat de wax zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid. De warme wax wordt door middel van een spatel op het te waxen gebied aangebracht. De wax wordt harder en dan met een snelle beweging afgetrokken. Door middel van deze harstechniek met film wax kan er op een veilige en huidvriendelijke manier worden gewaxt. De huid wordt na het waxen gekalmeerd en verzorgd met zachte olien.

Prijzen dames:

Bikini wax  € 25,00
alleen bikinilijn
Brazilian of Hollywood wax € 45,00
met of zonder streepje
Brazilian of Hollywood wax - herhaaltarief € 40,00
afspraak binnen 6 weken
Brazilian excl. bilnaad € 36,00

Prijzen heren:

Male Braz of Boyzilian € 46,00
Male Braz excl. bilnaad € 38,00
Male Braz - herhaaltarief € 42,00
afspraak binnen 6 weken

Uw schoonheidsspecialiste

Nynke Hakkers